Poziv na prezentacija planinske vodičke službe

images/Hajducka vrata_15.JPGObavještavaju se svi naši članovi kao i svi ljubitelji prirode i planine da će se sutra (četvrtak, 17.04.2014. godine, u 20h) u prostorijama HGSS-a Mostar (zgrada Mostarka), održati prezentacija o planinskoj vodičkoj službi. Prezentaciju će održati instruktori vodičke službe iz Udruge planinskih vodiča Republike Hrvatske, stanica Split, a organizatori i domaćini su HPD Prenj 1933 Mostar, HGSS Mostar, te Planinarski savez Herceg-Bosne.

Prezentacija je uvod u predstojeći tečaj za planinske vodiče “A” kategorije koji će se, prema planu, održati od 8.do 11.5.2014. godine na području planine Čvrsnice, a također je i prvi korak utemeljenja udruge vodiča i stanice vodiča na našem području.

Na prezentaciji će se vršiti prijave za predstojeći tečaj za planinske vodiče pa su stoga svi oni koji žele ići na tečaj OBAVEZNI doći sutra na prezentaciju.

Zainteresirani nek se jave na 063/452-117 (Mario) ili 063/381-801 (Željo) radi dogovora i odlaska.

Potreba za licenciranim vodičima odavno je izražena sve većom posjećenošću naših planina, ali i sve aktivnijim izletima i usponima naših planinara u strane planine. Ovakvim obukama stječu se temeljna znanja u vođenju planinara i izletnika, kvalitetnije prezentacije naših planina, te o načinima reakcije na sve očekivane i neočekivane pojave pri ovom vidu rekreacije. Vrijedno je spomenuti da bi danas u vodećim alpskim zemljama bilo nezamislivo planinariti bez organiziranih vodičkih službi i usluga vodiča u planinama. Naši susjedi također već odavno razvijaju organizirane planinske vodičke službe, dok smo mi tek na početku unatoč činjenici da se možemo pohvaliti ljepšim i višim planinama.

Više o vodičkoj službi i standardima možete vidjeti na sljedećem linku:

http://www.hps.hr/specijalisticke-djelatnosti/vodicka-sluzba/vodicki-standardi/

Ulaz je otvoren za sve ljubitelje prirode i planina i sve zainteresirane. Dobro nam došli!

Template Design free joomla templates

park1940300
park2940300
park4940300
park5940300