HGSS

4 člana HGSS Posušje stekli zvanje spašavatelja

images/Gss_znacke_6.jpgU ugodnom ambijentu skijališta na Blidinju ovog vikenda (28. i 29.3.2015). u organizaciji GSSuBiH održan je ispit za zvanje spašavatelja. Ispitu su pristupila ukupno 22 kandidata a iz naše stanice 4 i pred ispitnom komisijom iz BiH i iz Hrvatske pokazali svoje znanje iz 12 različitih kategorija.

Nakon uspješno završenih ljetnog i zimskog tečaja te tečaja prve pomoći, a potom dvogodišnjeg stažiranja u kojem su aktivno sudjelovali u aktivnostima svoje stanice, spašavatelji pripravnici su stekli uvjete za polaganje. 

Opširnije...

Potpisan Ugovor o osiguranju skijališta na Blidinju

images/galerija/Skijaliste_vjezba_1.jpgHGSS – stanica Posušje i Uprava Blidinje Ski & Nature Park potpisali su Ugovor o osiguranju skijališta na Blidinju prema kojem će HGSS Posušje biti zadužen za sigurnost i red na stazi, te pružanje prve pomoći i zbrinjavanje unesrećenih na skijalištu ukoliko dođe do nezgoda.

Opširnije...

Završena potraga - pronađeno tijelo nestalog hodočasnika

images/stories/Potraga_Medjugorje 12.jpg

Jučer (četvrtak, 30.05) je potražna grupa sačinjena od 5 pripadnika HGSS-a, stanice Posušje, 4 pripadnika GSS-a Tomilslavgrad i jednog člana HGSS-a Mostar pronašla tijelo nestalog talijanskog hodočasnika Renata Zambellia, čime je uspješno završena potraga za istim.

Opširnije...

Potraga za nestalim talijanskim hodocasnikom Renatom Zambellijem u Medjugorju

images/hgss-posusje.pngNakon dva dana neuspješnog traženja, policijska uprava Čitluk pozvala je gorsku službu spašavanja da organizira potragu za nestalim talijanskim državljaninom koji je u petak nestao na području Međugorja.

Ubrzo su angažirane sve spasilačke službe koje gravitiraju Međugorju. U vrlo kratkom vremenu se okupilo 173 sudionika potrage koji pretražili veliki dio terena istočno od Međugorja, ali nažalost nestali nije pronađen.

Opširnije...

Poziv na tečaj speleologije

images/hgss-posusje.pngPoštovane kolege spašavatelji

Zadovoljstvo mi je da vas obavijestim o početku ovogodišnjeg tečaja Speleologica 2 koji će biti održan u Mostaru sa početkom 25.05.2013 i trajati 4 vikenda.
Organizator tečaja je novoosnovano   Speleološko Društvo˝ Herceg˝ uz  potporu Hercebovačke GSS, Interventne Spasilačke Službe (ISS), Hrvatske gorske službe spašavanja, Hrvatskog speleološkog saveza, Centra za Krš is Sarajeva, te našeg prijatelja, instruktora speleologije, Admira Bajraktarevića.

Opširnije...

Završen prvi vikend zimskog tečaja

images/Tecaj_2013_5.jpgZavršen je prvi od tri planirana vikenda zimskog tečaja GSS-a u organizaciji PS Herceg Bosne. Na tečaju se okupilo 20 ak kandidata iz 4 stanice. Iz naše stanice na tečaju sudjeluju 3 kandidata.

Opširnije...

Pronađeno tijelo stradalog alpinista Edvarda Retelja

images/Kamesnica_potraga_6.jpgNakon 24 satne potrage u 14.50 sati pronađeno je tijelo stradalog alpinista  Edvarda Retelja. Tijelo je pronađeno u podnožju 75-metarske litice preko koje je prošla lavina,  na nadmorskoj visini od oko1.100 metara. Markirao ga je potražni pas HGSS-a Aki, a ubrzo potom spašavatelji su ispod snijega pronašli i tijelo.

Opširnije...

Potkategorije

park1940300
park2940300
park4940300
park5940300