Memorijalni pohod "Ivan Jukić Ikela"

Memorijalni skup „Ivan Jukić -Ikela“
Na prvom memorijalnome skupu u spomen na pokojnog Ivana Jukića Ikelu, okupilo se preko 100 planinara i njihovih prijatelja u Vučipolju pored Posušja.
Skup je organiziralo HPD Pločno iz Posušja , a prije skupa je otvorena i turističko-planinarska staza kroz Brinu, koju su članovi ovoga društva radili u sklopu LAG-ovo projekta u suradnji sa REDAH-om iz Mostara, Aprodelom iz Madrida i službom za razvoj općine Posušje, a na otvaranju staze njenom obilasku su bili nazočni gospodin Ivan Jurilj, direktor REDAH-a te Goran Grbešić tehnički pomoćnik u REDAH-u.
Staza je dužine 8, 5 kilometara, počinje kod nekropole stećaka i Starog mosta na Ričini sa posebnim dodatkom avanturističkog dijela staze starim posuškim vodovodom dužine 2,5 kilometara i taj smjer se ne preporuča manje tjelesno sposobnim osobama. Ovim dijelom staze se ide na osobnu odgovornost, a na proteklom pohodu prošlo ju je oko 50-ak planinara te su se uvjerili u njenu opasnost i atraktivnost. Inače planinari su na ovome djelu postavili preko 700 metara sigurnosne sajle, a njenih pet ručno iskopanih tunela, jezero na Tribistovu i Šimića pećina su posebnosti koje svakako treba vidjeti.
Uz hranu i piće koju su organizatori osigurali skup je protekao u najljepšem ozračju do kasno u noć.
POČETAK STAZE
SKLOPI
TUNELI
ATRAKCIJA IZMEĐU TUNELA
ŠIMIĆA PEĆINA U VUČIPOLJU

ZAJEDNIČKA FOTKA

Više slika možete vidjeti u galeriji klikom OVDJE (fotografije: Ivan Jurilj)
Video klipove možete vidjeti klikom OVDJE

Template Design free joomla templates

park1940300
park2940300
park4940300
park5940300