Eko akcije i projekti

Najava: Opća planinarska škola 2017

Hrvatsko planinarsko društvo PLOČNO organizira drugu po redu opću planinarsku školu koja će omogućiti polaznicima da steknu znanja i vještine potrebne za uspješno i sigurno planinarenje. Opća planinarska škola osnovni je oblik obrazovanja planinara. Polaznici stječu znanja o  kretanju i boravku u planini, opasnosti u planini, upoznavanju sa tehničkom opremom, prvoj pomoći. Također  završena Planinarska škola uvjet je za upis u škole i tečajeve iz planinarskih specijalnosti (alpinističke, športsko-penjačke, speleološke,  vodičke).

Opširnije...

Radovi na domu u Novoj 2013. godini

images/sobaizrada2.jpgDrugog dana nove godine (02.01.2013) odlučili smo da iskoristimo neradni dan i da odmah na početku godine krenemo s radovima na planinarskom domu u Masnoj Luci. Kako ljudi iz svih krajeva preko naše internet stranice prate radove i aktivnosti na izgradnji planinarskog doma, tako je i Ivan Soldo (brat od našeg aktivnog člana Šimun) u jednom telefonskom razgovoru obećao da će kad stigne u rodni kraj odraditi jednu dnevnicu i na taj način dati svoj doprinos u izgradnji doma.

Opširnije...

HGSS: Nastavak obuke - Tečaj prve pomoći

Nastavak obuke u spašavanju za sve one koji su prošli ljetni tečaj GSS na Blidinju i za nove kandidate, kao što je poznato slijedi tečaj prve pomoći također na Blidinju, u dane vikenda 16,17,18.11.2012 god.

Svi kandidati trebaju doći pripremljeni na obuku,  sa pročitanom skriptom koju možete skinuti na sljedećem linku:

Skripta prve pomoći.

Nemojte ovo zanemarivati kao nebitno jer se može lako dogoditi da neuspješno prođete tečaj prve pomoći.

Opširnije...

Svečana akademija PS Herceg Bosne

images/akademija2.jpgPlaninarski savez Herceg Bosne je u subotu. 15. prosinca 2012. godine u prostorijama Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru svečanom akademijom obilježio 120. obljetnicu organiziranog planinarstva u BiH te 17. godišnjicu utemeljenja PS Herceg Bosne koji danas objedinjuje više od 30 registriranih planinarskih društava s više od 1500 planinara.

Opširnije...

23.09.2012. - Radovi na Koritima

images/korita8.jpgJučer (u nedilju 23.09.) je odrađena još jedna hvale vrijedna akcija u organizaciji našeg društva. Petorica naših članova (Vinko Romić, Stipe Romić, Radovan Šaravanja, Šimun Soldo i Mario Bonić) se već prije podne uputila iz Rakitna na Kroita noseći alat i logistiku, tako da je svaki od njih nosio cca 30 kg. Čim su stigli Šita, kao voditelj akcije, je odmah izdao ''naređenje'' ko će šta da radi.

Opširnije...

park1940300
park2940300
park4940300
park5940300