Svečana akademija PS Herceg Bosne

images/akademija2.jpgPlaninarski savez Herceg Bosne je u subotu. 15. prosinca 2012. godine u prostorijama Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru svečanom akademijom obilježio 120. obljetnicu organiziranog planinarstva u BiH te 17. godišnjicu utemeljenja PS Herceg Bosne koji danas objedinjuje više od 30 registriranih planinarskih društava s više od 1500 planinara.

Na svečanoj akademiji nazočni su bili brojni gosti iz planinarskih društva BiH koji su zajedno s domaćinima došli proslaviti samu godišnjicu planinarstva koje ima uistinu dugu tradiciju.

Akademiju je otvorio dopredsjednik saveza gospodin Branko Bago te je u kratkom obraćanju  pozdravio sve nazočne i dao riječ predsjedniku Planinarskog saveza Herceg Bosne gospodinu Draženu Pažinu.

Pažin se osvrnuo na povijest i same početke organiziranog planinarstva, te na sve dosadašnje  aktivnosti u samom savezu. Također je izrazio zadovoljstvo nazočnošću današnjih gostiju koji su došli unatoč teškim vremenskim uvjetima, ističući kako je ovo uistinu poseban dan za njih jer obilježavaju dva važna događaja. Nakon kratkih osvrta uslijedilo je dodjeljivanje spomen diploma planinarskim društvima za njihov doprinos razvoju planinarstva. Tako su pored HPD-a Pločno diplome uručene planinarskim društvima iz Viteza, Novog Travnika, Uskoplja, Mostara, Kiseljaka, Livna, Busovače, Sarajeva, Travnika, Žepča, Rame, Širokog Brijega i brojnih drugih gradova BiH.

Također su uručene spomen diplome i pojedincima koji su svojim radom dali doprinos razvoju i afirmaciji planinarstva u posljednjih 10 godina. Ispred našeg društva diplome su uručene sedmorici naših članova koji su sudjelovali u ekspedicijama „Alpe 2007“, „Kilimanjaro 2008“ i „Elbrus 2010“. Kako je sve proteklo možete pogledati na fotografijama ispod:

images/akademija1.jpg

images/akademija2.jpg

images/akademija3.jpg

images/akademija4.jpg

images/akademija5.jpg

images/akademija6.jpg

images/akademija7.jpg

images/akademija8.jpg

images/akademija9.jpg

images/akademija10.jpg

images/akademija11.jpg

images/akademija12.jpg

Template Design free joomla templates

park1940300
park2940300
park4940300
park5940300