Donatorska večer

Na donatorskoj večeri za misionara i župu don Velimira Tomića, koju smo uspješno organizirali 15. prosinca, prikupljeno je približno 5000,00 KM-ova. Pošto je ciljana svota bila da se prikupi 7500,00 KM-ova, akciju smo odlučili produžiti dok ne sakupimo taj iznos. Već su nam se javili neki pojedinci i tvrtke koji se žele naknadno uključiti sa svojim prilozima za ovu akciju, tako da se nadamo potpunom uspjehu akcije i slanju ovih prijeko potrebnih sredstava u Tanzaniju.

 

Iako je zamisao bila da ovu akciju okončamo do Božića, zbog gore navedinh razloga smo je produžili, a našoj crnoj braći se vjerojatno previše ne žuri ( tako su izgledali kada smo bili u posjeti kod njih).

 

Ovom prilikom zahvaljujemo svim donatorima, jer u ovo teško materijalno vrijeme izdvajati novce za nekog koga nisi ni upoznao je uistinu čin dobročinstva i milosrđa. Posebno zahvaljujemo i našim svećenicima koji su nam pružili veliku podršku u ovome naumu: fra Milanu Lončaru, monsignoru don Ivanu Štironji i don Joki Blaževiću. Treba napomenuti i činjenicu koju je prilikom svog obraćanja istaknuo i don Ivan Štironja, da je ova jedna od prvih akcija za misionare koja nije pokrenuta izravno iz crkvenih struktura, nego od vjernika laike te da joj to daje dodatnu težinu i vrijednost 

Nakon ove večere bilo je i  inicijativa o osnutku udruge laika koja bi trajno brinula o prikupljanju materijalnih sredstava i davanju svih drugi oblika pomoći našim misionarima u Africi. Ideju je iznio naš član Jerko  Mandurić- Džinović, koji je u ovoj akciji dao najveći obol.

Akciju je obećao materijalno potpomoći  i premijer županija Zapadno-Hercegovačke Dr.Zvonko Jurišić. Prikupljanje sredstava smo nastavili  i  kroz prodaju dokumentarnog filma "Hakuna-Matata" kojeg smo snimili tijekom našeg boravka u Tanzaniji i uspona na Kilimanjaro. Svi koji kupe ovaj DVD su naj taj način pomogli akciju.

Svi oni koji nam se jave za naknadno davanje priloga biti će naravno  dobrodošli i oni i njihova pomoć, ma kolika bila.

Broj našeg žiro računa je : 

3382002200692516

Kontakt tel: 00385 92 20 162 38 - Jerko Mandurić

 

 

                                                                               U ime organizacijskog odbora, predsjednik HPD-a "Pločno":

                                                                                                                                                    Branko Bago

 

 

Template Design free joomla templates

park1940300
park2940300
park4940300
park5940300