Donacije

Radovi na domu u Masnoj Luci 31.10

images/radovidom1.jpgU ponediljak (22.10.2012.) otpočeli smo sa zidanjem kata na planinarskom domu u Masnoj Luci.U planu je da se za ovu godinu izidaju zidovi i izliju stubovi tj. da se utroši materijal koji su nam donirali naši prijatelji i donatori: Josip Duspara - 1000 blokova, Tvrtka KROR - cimenta i kreča u vrijednosti 1000 KM, Tvrtka MRVELJI - pijesak, blokove ...(u za sada nepoznatoj vrijednosti tj. koliko bude falilo).

Opširnije...

Izlivena prva ploča na domu u Masnoj Luci

images/dom_0709_7.jpgU petak 07.09.2012. godine točno dva mjeseca od nastavka radova na planinarskom domu u Masnoj Luci izlivena je dugo očekivana ploča. Kako smo i najavili i pozivali na domjenku upriličenom za ovu prigodu odazvalo se oko 150 naših članova, prijatelja, podupiratelja, predstavnika županijske i općinske vlasti, te posuški župnik fra Milan Lončar koji je blagoslovio ovaj skup i riječima punim hvale za dosadašnji rad našeg društva zaželio da tako i nastavimo.

Opširnije...

Prva ploča na domu u Masnoj Luci

images/dom-0509_1.jpgPozivamo sve naše članove, donatore, prijatelje kao i za sve one koji žele doći i postati jedno od ovoga da sutra (Petak) 07.09. dođu u Masnu Luku na prigodan domjenak (janjetina + roštilj) i točeno pivo koji se organizira povodom izlivanja prve ploče na planinarskom domu u Masnoj Luci. Rručak je planiran 2 sata a sve skupa će se događati isprid doma u Masnoj Luci. Radujemo se vašem dolasku i očekujemo vas u što većem broju.

Kako napreduju radovi možete vidjeti u par slika ispod.

Opširnije...

30.08.2012 - Aktivnosti na izgradnji planinarskog doma u Masnoj Luci

images/dom_izgled.jpgNakon nekoliko dana pauze krenula je sljedeća faza planiranih radova na izgradnji planinarskog doma u Masnoj Luci. U ovoj fazi planirano je zasipanje zidova koji su prethodno izolirani i obziđani blokovima, te ravnanje terena i kopanje temelja sa sjeverne strane doma jer se dom proširuje za 3 metra u brdo i to cijelom duljinom. Opet su se iskazali članovi našeg društva (Ivica Kovač - Ćitan, Mario Čutura - Maćan i Mario Bonić - Bonkić) koji su jučer cili dan pilali borovinu i trsili korov oko doma tako da se pripremi teren da bager može raditi na planiranju terena.

Opširnije...

Potpisan ugovor o dodjeli granta

images/grant_buo.jpgFederalno ministarstvo okoliša i turizma je u okviru projekta Zaštićena šumska i planinska područja Federacije BiH potpisalo ugovore sa korisnicima financijskih grantova u okviru projekta Lokalne inicijative za zaštitu bioraznolikosti u Nacionalnom parku Una i Parku prirode Blidinje.Ugovore je potpisala Branka Đurić, federalna ministrica okoliša i turizma, Amarildo Mulić, direktor Nacionalnog parka Una, Zdravko Kutle, direktor Parka prirode Blidinje, kao i korisnici grantova iz ovih zaštićenih područja.

Opširnije...

park1940300
park2940300
park4940300
park5940300