Svečana skupština povodom 10. obljetnice HPD-a Pločno

U subotu 09. veljače 2013. godine u kino dvorani na Trgu hrvatskih branitelja u Posušju  održana je svečana skupština  povodom 10. obljetnice hrvatskog planinarskog društva Pločno. Na skupštini se okupilo preko 120  članova, prijatelja i gostiju. Skupštinu je otvorio predsjednik skupštine Frano Hrkać, pozdravio je sve nazočne i minutom šutnje odao počast našim članovima koji nisu više s nama.

Zatim je predsjednik društva Mario Bonić pozdravio sve nazočne među kojima posebno predstavnike crkve Fra Milana Lončara i Fra Petra Krasića, te predstavnike županijske  i općinske vlasti: Ministricu obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH-e gospođu Helena Lončar, Načelnika općine Posušje gospodina Branka Bagu, Načelnika općine Grude Ljubu Grizelja,  predstavnika Skupštine ŽZH-e gospodina Ivicu Pavkovića, ravnatelja Uprave civilne zaštite Tomislava Ćužića, ravnatelja Uprave za ceste Vinka Romića, predsjednika PS Herceg Bosne Dražena Pažina, predsjednika OV Posušje Ivana Lončara,  ravnatelja JP P.P. Blidinje Zdravka Kutlu te ostale općinske i županijske zastupnike kao i predstavnike gospodarstvenika i udruga. Također su svojim dolaskom uveličali ovaj jubilej i članovi susjednih planinarskih društava iz Mostara – HPD Prenj 1933, Tomislavgrada PD Orlova stina, PD Zavelim i speleološko društvo Mijatovi dvori, zatim članovi HPD-a Imotski kao i prijatelji iz PD Kuk iz Novog Travnika.

Nakon pozdravnih riječi koje je uputio Mario riječ uzeo Načelnik općine Posušje Branko Bago. Branko je kao dugogodišnji predsjednik i osnivač HPD-a Pločno imao samo riječi hvale za dosadašnji rad i zaželio nam puno uspjeha u daljnjem radu a pogotovo oko izgradnje planinarskog doma u Masnoj Luci. Također je obećao da će sada kao Općinski načelnik u svakom pogledu podržavati rad društva i pomagati izgradnju doma u Masnoj Luci. Istakao je kako je društvo postalo i opstaje ovako dugo jer su međuljudski odnosi u društvu na visokoj razini i tako se jedino može uspješno djelovati.  Nakon ”našega” načelnika prisutne je pozdravio i načelnik općine Grude, gospodin Ljubo Grizelj. Rekao je da je više nego ugodno iznenađen dosadašnjim radom i uspjesima HPD-a Pločno i da mu je drago što je pozvan na ovako jedan lijep skup. Čestitao je društvu jubilej i riječ prepustio predsjedniku planinarskog saveza Herceg Bosne gospodinu Draženu Pažinu. Pažin je također uputio čestitke društvu i ukratko se osvrnuo na obilježavanje 120 godina organiziranog planinarstva u BiH te na osnivanje saveza Herceg Bosne prije 18 godina. Zatim se obratila Ministrica obrazovanja naše županije gospođa Helena Lončar koja je istaknula da je društvo kroz ovih deset godina napravilo mnogo kako u Posušju tako i šire. Posebno je pohvalila sadašnjeg načelnika koji je funkciju predsjednika društva izvrsno obnašao 9 godina i kako je i to jedan od razloga što je dobio veliku podršku birača na prošlim izborima. Na kraju je posuški župnik Fra Milan Lončar u svom obraćanju prisutnima istaknuo kako je društvo pokazalo da se samo kvalitetnim radom i zalaganjem može uspješno djelovati deset godina. Zaželio je uspjeh u budućem radu i rekao da će pružiti podršku radu društva u svakom smislu pa i materijalno ako bude trebalo. Nakon obraćanja gostiju predsjednik društva Mario Bonić je uručio zahvalnice institucijama, tvrtkama i ljudima koji su svojim donacijama pomogli rad društva u protekloj godini. Zahvalnice su dobili:

Vlada Žuopanije Zapadnohercegovačke

Općina Posušje

KTM Brina

Mrvelji

Kror

Forum – Ante Mihalj

Josip Duspara

Caffe Tropicana

MI Šišović

Mljekara Rakitno

Nakon uručenja zahvalnica došao je red da se svima onima koji su u ovih 10 godina konstantno radili na afirmaciji i promociji društva te su svojim zalaganjem i aktivnostima nosili društvo. Tako su Spomen diplome uručene najaktivnijim članovima kroz desetogodišnje razdoblje a to su:

Branko Bago

Mario Bonić

Filip Bago

Mario Čutura

Šimun Soldo

Vinko Romić

Radovan Šaravanja

Radoslav Nenadić

Milan Stipić

Ivica Bago i

Velimir Markota

Za iznimnu podršku u radu i afirmaciji društva Spomen diplome su dobili

Fra Petar Krasić i

Dražen Pažin

Nakon dodjele Spomen diploma predsjednik skupštine je zaključio skupštinu i najavio projekciju slika i videa koji su obilježili ovih deset godina.

Nakon polusatnog filma svi su oduševljeno pljeskali i uputili se na prigodan domjenak u predvorju kino dvorane. Uz domaći pršut, sir, ušćipke i koju čašu vina a uz pjesmu klape Grga druženje je potrajalo do kasno u noć.

Slike možete pogledati na sljedećoj poveznici

http://www.hpd-plocno.com/index.php/galerija-slika/56-skupstine/251-jubilarna-skupstina-2013

Arhiva

Kategorije