Poziv na tečaj speleologije
images/hgss-posusje.png

images/hgss-posusje.pngPoštovane kolege spašavatelji

Zadovoljstvo mi je da vas obavijestim o početku ovogodišnjeg tečaja Speleologica 2 koji će biti održan u Mostaru sa početkom 25.05.2013 i trajati 4 vikenda.
Organizator tečaja je novoosnovano   Speleološko Društvo˝ Herceg˝ uz  potporu Hercebovačke GSS, Interventne Spasilačke Službe (ISS), Hrvatske gorske službe spašavanja, Hrvatskog speleološkog saveza, Centra za Krš is Sarajeva, te našeg prijatelja, instruktora speleologije, Admira Bajraktarevića.

Program rada i nastave na tečaju obuhvata tehnike rada na užetu, kretanje u speleoobjektu,osnove poznavanja geomorfologije,hidrologije, biologije,arheologije,sve vezano za speleologiju,sa praktičnim vježbama ulaska u speleo objekte, tako da će polaznici nakon završenog tečaja steci znanja i vjestine kretanja i istrazivanja u speleo objektima i na taj način steći uvjete da se prikljuce daljnjem istraživanju našega krša u organizaciji speleo drustva Herceg,ili u svojim matičnim društvima ili stanicama

Plan rada speleološke škole Speleologica 2 šaljemo vam naknadno 
Cijena tečaja će iznositi 200 KM u koju je uključen jedan obrok (doručak),  ostale obroke tečajci osiguravaju sami,a kandidati su dužni da polovinu iznosa uplate na ž.r. društva,prije pristupanja tečaju,ili gotovinom prvog dana tečaja.

Napominjemo da postoji mogućnost za tečajce,da svojim angažmanom kroz nadolazeće projekte koji se odnose na speleoistraživanja mogu smanjiti iznos troškova sudjelovanja na tečaju i do 50% u dogovoru sa projekt managerima. 

Posebno podvlačimo spasilačkim službama GSS-a BIH da shvate važnost speleologije i tehnika koje se u njoj koriste,kao osnovu rada spasilačkih službi i da educiraju  svoje kadrove da bi što efikasnije djelovali u svojim spasilačkim sredinama .

Srdačan pozdrav, Darko Zovko , predsjednik SD Herceg

Arhiva

Kategorije