Potraga za nestalim talijanskim hodocasnikom Renatom Zambellijem u Medjugorju
images/hgss-posusje.png

images/hgss-posusje.pngNakon dva dana neuspješnog traženja, policijska uprava Čitluk pozvala je gorsku službu spašavanja da organizira potragu za nestalim talijanskim državljaninom koji je u petak nestao na području Međugorja.

Ubrzo su angažirane sve spasilačke službe koje gravitiraju Međugorju. U vrlo kratkom vremenu se okupilo 173 sudionika potrage koji pretražili veliki dio terena istočno od Međugorja, ali nažalost nestali nije pronađen.

Pored naših spasilaca iz HGSS – stanice Posušje u  potrazi su sudjelovali i pripadnici GSS Republike Hrvatske, HGSS Mostar, GSS Tomislavgrad, Livno, Široki Brijeg, Jablanica, ISS Mostar, GSS Mostar, 6 potražnih timova sa psima. Također su u potrazi sudjelovali i pripadnici OS BiH te lovci i mještani.

Iako nestali nije pronađen, pronađeni su određeni tragovi koji bi mogli upućivati na njegovo eventualno prisustvo na tom lokalitetu. Potraga će se nastaviti i sutra nesmanjenim intenzitetom. Mada nestali Renato u krševitom i nepristupačnom terenu Međugorja provodi već četvrtu noć, smatra se da još uvijek postoji velika vjerojatnost da ga pronađemo živog.

Arhiva

Kategorije