Završena potraga – pronađeno tijelo nestalog hodočasnika
images/stories/Potraga_Medjugorje 12.jpg

images/stories/Potraga_Medjugorje 12.jpg

Jučer (četvrtak, 30.05) je potražna grupa sačinjena od 5 pripadnika HGSS-a, stanice Posušje, 4 pripadnika GSS-a Tomilslavgrad i jednog člana HGSS-a Mostar pronašla tijelo nestalog talijanskog hodočasnika Renata Zambellia, čime je uspješno završena potraga za istim.

Podsjećamo, Renato Zambelli, zajedno s drugim talijanskim hodočasnicima, boravio je u Međugorju a zadnji put je viđen u petak 24. svibnja, na cesti Bijakovići – Šurmanci. Sa žalošću moramo reći da je policija, unatoč pravodobnoj prijavi nestanka, tek u ponedjeljak 27. svibnja o istoj izvijestila Hercegovačku gorsku službu spašavanja koja je odmah po zaprimljenoj prijavi angažirala sve raspoložive ljudske i tehničke kapacitete u cilju spašavanja nestalog hodočasnika, ukoliko je još živ, odnosno u cilju pronalaska njegovog tijela, ukoliko je mrtav. Četvrtog dana nakon što su uključeni u potragu pripadnici HGSS-a, stanice Posušje, zajedno s pripadnicima GSS-a Tomislavgrad, pronašli su tijelo nestalog hodočasnika na veoma nepristupačnom terenu obraslom gustim raslinjem.

I ovim putem izražavamo iskrenu sućut obitelji preminulog hodočasnika.Međutim, unatoč tome što ne želimo ovaj tužni događaj koristiti za promociju svoje službe, moramo reći da je i ova potraga pokazala potrebu za postojanjem profesionalne, dobro obučene i opremljene Gorske službe spašavanja.

Žalosni smo što Policijska postaja Čitluk, odnosno MUP Hercegovačko-neretvanske Županije, nisu odmah po zaprimljenoj prijavi kontaktirali HGSS, unatoč tome što smo se odmah po svom osnutku stavili policiji na raspolaganje.

Nadamo se da se takva uskogrudna razmišljanja, i takve pogreške, neće ponavljati u budućnosti, budući da je pravodobna prijava pretpostavka spašavanja ljudskih života.I ovom prilikom želimo izjaviti da će HGSS – stanica Posušje, u okviru svojih mogućnosti, nastaviti s obukom svojih pripadnika i s nabavkom potrebne opreme, kako bismo u svakom trenutku bili spremni izvrši svoju plemenitu misiju spašavanja ljudskih života.

                                                                         HGSS – stanica Posušje

images/stories/Potraga_Medjugorje 1.jpg

images/stories/Potraga_Medjugorje 2.jpg

images/stories/Potraga_Medjugorje 3.jpg

images/stories/Potraga_Medjugorje 4.jpg

images/stories/Potraga_Medjugorje 5.jpg

images/stories/Potraga_Medjugorje 6.jpg

images/stories/Potraga_Medjugorje 7.jpg

images/stories/Potraga_Medjugorje 8.jpg

images/stories/Potraga_Medjugorje 9.jpg

images/stories/Potraga_Medjugorje 11.jpg

images/stories/Potraga_Medjugorje 12.jpg

Arhiva

Kategorije