Aktivnosti na izgradnji planinarskog doma
images/Dom_ravnanje_14.jpg

images/Dom_ravnanje_14.jpgNakon što smo ovog ljeta uspješno odradili dvije velike organizacije: Memorijalni skup planinara u Masnoj Luci i Dane planinara Herceg Bosne na Vučipolju vratili smo se našim ”redovitim” aktivnostima među kojima su usponi na Čvrsnicu i Vran s kolegama iz Varaždina i Karlovca, zatim uspon na Vilinac ”Ćurdinom stazom” i još nekoliko manjih uspona. Pored uspona naše društvo od svog osnutka intezivno radi na prisicanju i obilježavanju planinarskih staza kojih smo do sada obilježili preko 100 kilometara.

Nakon što smo nekoliko dana radili na prosicanju i obilježavanju staza na prostoru Vučipolja (staza kroz kanjon Ričine, staza od Šimiće pećine na Oštrc uz Ružički potok) dvojica naših članova (Oliver i Maćan) već nekoliko dana probijaju stazu koja vodi iz Masne Luke na Vilinac. O njihovim aktivnostima ćemo detaljnije pisati kad staza bude završena.

Pored svega ovoga ni aktivnosti na izgradnji planinarskog doma ne jenjavaju. Iako se nalazimo u teškoj financijskoj situaciji ipak se nađe načina da se uvijek ponešto odradi na domu. U zadnjih nekoliko dana smo napravili dosta posla pa krenimo redom: Prošle zime smo radili na ugradnji bio pročistača otpadnih voda i taj projekt je završen u 7 mjesecu. Kako je bilo puno kopanja za postavljanje odvodnih cijevi a i zima je učinila svoje pa je bilo i dosta odrona iza doma valjalo je sve to urediti i počistiti. Tu su nam veliki posao napravili Zoka i Mario Ćićanović koji su jedan cijeli dan sa bagerom ravnali i čistili teren oko doma, zasipali kanale i bio jamu te nasipali prostor ispred doma.  

Prošlog vikenda 15 ak naših članova je je odradilo još jednu veću akciju radova na domu. Naime u prošlom tjednu smo napokon spojili struju u dom, pa nam je bila namjera da razvedemo bar dio struje. Kako smo već rekli da nam financijska situacija nije nimalo sjajna bez pomoći naših članova i prijatelja ni ovaj dio posla ne bi mogli odraditi. U susret su nam izišli naši članovi Zlatan Mandić i Damir Vican koji su nam donirali sav materijal (kablove, kutije, utičnice…) a Frano Hrkać sa pomoćnicima (Velom, Ivicom i Željom i Antom) nam je odradio posao oko struje. Drugi dio ekipe na čelu sa Slobodanom Crnogorcem i pomoćnicima (Mariom, Stankom i Dominom) je uzeo zadatak da isprazni, opere, očisti i izolira čatrnju. I taj dio smo uz malo poteškoća sa pražnjenjem čatrnje uspješno završili. A treća ekipa (Maćan, Oliver, Petar i Mateo)je već prije zacrtala da će završiti dio staze od Masne Luke prema Vilincu (to su i uradili) i kasnije su nam se priključili. Iako su malo okasnili zahvaljujući pomoćnicima Pertru i Mateu uspili su završiti svoj dio posla a to je pripremiti drva za zimu i složiti ih u dom. Da ekipa ne bi ostala gladna brinuo se Marinko koji je častio ekipu roštiljem (pekao cijeli dan) i Vinko koji je počastio ekipu pićem (što nije lako). 

kako izgradnja doma iz dana u dan napreduje tako se i broj ljudi (pojedinaca, tvrtki, institucija) koji na bilo koji način pomažu izgradnju povećava i to isključivo volonterskim radom ili donacijama, mi ćemo uskoro na našim stranicama objaviti spisak svih ljudi, tvrtki i institucija koji su nam na bilo koji način pomogli, bilo radom ili donacijama te im se na taj način barem malo odužiti za svoj angažman a oni će sukladno Pravilniku o izgradnji i korištenju pl. doma imati beneficije koje im pripadaju kad dom bude u funkciji.  

Photo: Čvrsnica - Uređivanje planinarskih staza

Zasluženi odmor

images/Dom_ravnanje_11.jpg

images/Dom_ravnanje_12.jpg

images/Dom_ravnanje_13.jpg

images/Dom_ravnanje_14.jpg

images/Dom_ravnanje_10.jpg

images/Dom_ravnanje_1.jpg

images/Dom_ravnanje_9.jpg

 images/Dom_ravnanje_5.jpg

images/Dom_ravnanje_6.jpg

images/Dom_ravnanje_7.jpg

images/Dom_struja_1.jpg

images/Dom_struja_2.jpg

images/Dom_struja_3.jpg

images/Dom_struja_4.jpg

images/Dom_struja_5.jpg

images/Dom_struja_6.jpg

images/Dom_struja_7.jpg

images/Dom_struja_8.jpg

images/Dom_struja_9.jpg

images/Dom_struja_10.jpg

images/Dom_struja_11.jpg

Arhiva

Kategorije