Najava: Opća planinarska škola 2017

Hrvatsko planinarsko društvo PLOČNO organizira drugu po redu opću planinarsku školu koja će omogućiti polaznicima da steknu znanja i vještine potrebne za uspješno i sigurno planinarenje. Opća planinarska škola osnovni je oblik obrazovanja planinara. Polaznici stječu znanja o  kretanju i boravku u planini, opasnosti u planini, upoznavanju sa tehničkom opremom, prvoj pomoći. Također  završena Planinarska škola uvjet je za upis u škole i tečajeve iz planinarskih specijalnosti (alpinističke, športsko-penjačke, speleološke,  vodičke).

 

Planinarska škola namijenjena je svima koji žele početi planinariti a nemaju previše znanja i iskustva, ali i planinarima s iskustvom koji žele proširiti svoje znanje i vještine.

Svi ste dobrodošli: veliki i mali, stari i mladi!!

Predavači u školi biti će iskusni planinari i gorski spašavatelji te stručnjaci iz područja speleologije, alpinizma, meteorologije i orijentacije.

Teme koje će se obrađivati u školi propisane su pravilnikom Planinarskog saveza Herceg Bosne o osposobljavanju planinarskih kadrova.

Termin škole – početak od 16. ožujka 2017. u 19:00 sati u prostorijama društva 

Trajanje: Cca 2 mjeseca

Cijena:  20 KM. Svaki polaznik dobiva skriptu iz osnova planinarstva i zamku (uže).  U cijenu nisu uključeni troškovi prijevoza na izlete.

Uvjeti za upis:

•najmanje 15 godina starosti (za maloljetne polaznike potrebna je pisana suglasnost roditelja)

•članstvo u HPD Pločno (više o učlanjenju na prvom predavanju)

•dobro psihičko i fizičko zdravlje

Planinarska škola je podijeljena u dvije cjeline:

Teorijski dio: predavanja koja se održavaju četvrtkom u 19:00 u prostorijama društva (zgrada Branitelja)

Praktični dio: izleti i vježbe koje se izvode  tijekom vikenda na planinama u okolini Oštrc, Zavelim, Radovanj, Čvrsnica, Vran… . .

Po završetku škole polaznici pristupaju ispitu. Uvjet za pristup ispitu je sudjelovanje na barem 70% predavanja i na barem 4 dana izleta. Nakon uspješno položenog ispita polaznik dobiva diplomu Planinarskog saveza Herceg Bosne 

Za sva dodatna pitanja pišite na hpd.plocno.posusje@gmail.com ili nazovite 063/480-974 (Žaklina Ivanković).

Molimo sve zainteresirane da se prijave što prije radi lakše organizacije. Minimalni broj polaznika je 10.

Prijaviti se možete do 14. ožujka 2017. godine tako što ćete popuniti formular koji se nalazi ovdje. 

Arhiva

Kategorije