Najava: Uspon na Vilinac ”Ćurdinom stazom” – 2018
images/Curdinom_2017_10.jpg

images/Curdinom_2017_10.jpgU nedjelju 23.09.2018. godine organiziramo memorijalni uspon na Veliki Vilinac ”Ćurdinom stazom” u sjećanje na pokojnog člana našeg društva, Zvonimira Ćurdu. Polazak je ispred motela Hajdučke vrleti u 8:00, tako da svi koji žele piti kavu trebaju doći ranije.

 

Po povratku s uspona u planinarskom domu u Masnoj luci sudionike uspona će dočekati pripremljen planinarski gulaš.  „Ćurdina staza“ počinje kod groblja Krš na Risovcu, uspinje se šumom ispod Polica i vodi preko jezerca, M. Vilinca sve do V. Vilinca na 2118 m.

Evo dodatnih informacija za one koji idu prvi put:

Uspon do Vilinca laganijim tempom traje oko 5 sati, a silazak 4 sata i srednje je težak. Oni koji su lošije kondicije mogu ići skraćenom rutom do Sedla pa natrag (ukupno 5 sati). Sa sobom ponijeti dovoljnu količinu vode i hrane kao, te odjeću i obuću prikladnu za kišu i hladnije uvjete (ovisi od prognoze). Molimo sve koji će ići da se jave do subote radi bolje organizacije. 

Ovim putem pozivamo sve naše članove, prijatelje i sve ljubitelje planine da nam se pridruže bez obzira jesu li članovi društva ili ne.

HPD Pločno

 

Arhiva

Kategorije